Το κορίτσι που γεννήθηκε στο παγωµένο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας.

To κορίτσι που οι bullies του σχολείου κορόιδευαν, καθώς ήταν υπερβολικά αδύνατη, αλλά και γιατί η αδελφή της, Οξάνα, έπασχε από εγκεφαλική παράλυση και σοβαρή µορφή αυτισµού.

Το κορίτσι, το οποίο από την ηλικία των 11 ετών πουλούσε φρούτα σε υπαίθριο πάγκο για να βοηθήσει τη µητέρα της και ακολούθησε τη συµβουλή της αγαπηµένης της γιαγιάς να µην «επέµβει» ποτέ µε το τσιµπιδάκι στα πλούσια φρύδια της, τα οποία έγιναν αργότερα το σήµα κατατεθέν της.

Το κορίτσι το οποίο στα 17 του χρόνια βρέθηκε να κάνει µόντελινγκ στο Παρίσι και έναν χρόνο αργότερα κατέκτησε και τη Νέα Υόρκη.

Η Νατάλια Βοντιάνοβα είναι η γυναίκα που έχει περπατήσει στα λαμπρότερα fashion shows του πλανήτη και έχει στηθεί µπροστά στην κάµερα των µεγαλύτερων φωτογράφων του κόσµου. 

Μόλις στα 19 της χρόνια, το 2001, παντρεύτηκε τον βρετανό αριστοκράτη Τζάστιν Πόρτµαν, µε τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Χώρισαν τελικά το 2011, µε εκείνη να βρίσκει αργότερα την ευτυχία στο πρόσωπο του Αντουάν Αρνό, CEO του οίκου Berluti και προέδρου τoυ οίκου Loro Piana. Πρόκειται για τον γιο του Μπερνάρ Αρνό, του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσµο, προέδρου του οµίλου LVMH.

Πέρα όμως από το να σαρώνει τις διεθνείς πασαρέλες, η Βοντιάνοβα έχει αναπτύξει σπουδαία κοινωνική δράση. Το 2004 ίδρυσε το Νaked Heart Foundation, το οποίο έχει επικεντρωθεί στη δηµιουργία µιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισµούς, ενώ τον περασµένο Φεβρουάριο επιστρατεύθηκε από τον ΟΗΕ και πλέον τελεί χρέη πρέσβειρας Καλής Θελήσεως του Ταµείου των Ηνωµένων Εθνών για τον Πληθυσµό.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί μαζί της για την κοινωνική της δράση, για τα δικαιώματα των γυναικών, για τη μόδα, για τα προσωπικά της καταφύγια και για τη νέα της ιδιότητα: «To να είµαι πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του UNFPA, της υπηρεσίας των Ηνωµένων Εθνών για τη σεξουαλική και την αναπαραγωγική υγεία, ήταν για εµένα µια ευκαιρία να δω τον κόσµο µέσω ενός νέου φίλτρου».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»