Πριν λίγες ημέρες η VW επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να εμπλουτίσει την γκάμα του T-Cross με μια coupe-SUV εκδοχή του T-Cross η οποία ήδη διατίθεται σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και πολύ σύντομα θα καταφτάσει και στην Ευρώπη με την ονομασία Taigo.

Όπως και το T-Cross, το Taigo έχει αφετηρία την αρχιτεκτονική MQB A0  και ανάλογα τεχνολογικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με εξαίρεση βέβαια την χάραξη της οροφής η οποία θα ακολουθήσει πιο coupe μονοπάτια.

Αυτό αναμένεται να επιφέρει και μια μικρή αύξηση στο μήκος το οποίο με βάση το λατινοαμερικανικό Nivus θα αυξηθεί σε 4,266 μέτρα ενώ, αντιθέτως το συνολικό ύψος αναμένεται να μειωθεί οριακά κατά 1,0 εκατοστό.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, κυρίαρχος θα είναι ο τρικύλινδρος του 1,0 λίτρου σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος από 95 έως 115 ίππους. Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να βρεθεί ο TSI 1,5 λίτρου των 150 ίππων ενώ δεν θα υπάρξουν εναλλακτικής τεχνολογίας εκδόσεις προκειμένου να διατηρηθεί το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

Σε όσα έχει επιβεβαιώσει η VW συγκαταλέγεται ο εξοπλισμός του Taigo με LED φωτιστικά σώματα, πλήρως ψηφιακό cockpit καθώς και μια ευρεία γκάμα συστημάτων που άπτονται τις άνεσης, της ασφάλειας και της υποβοήθησης.

Η πρεμιέρα του αναμένεται στις αρχές του καλοκαιριού με την προοπτική να διατεθεί από τα τέλη της χρονιάς.