Πανακότα γιαουρτιού Ελασσόνας με φρούτα του δάσους

Δροσερό, γευστικό και εύκολο γλυκό.

Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 20′ Αναμονή τουλάχιστον 3 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

225 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά

110 γρ. ζάχαρη

8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

375 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Ελασσόνας

100 γρ. φράουλες κατεψυγμένες, ξεπαγωμένες

100 γρ. βατόμουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα + επιπλέον για γαρνίρισμα

100 γρ. σμέουρα κατεψυγμένα ή φρέσκα + επιπλέον για γαρνίρισμα

50 γρ. μύρτιλα κατεψυγμένα ή φρέσκα + επιπλέον για γαρνίρισμα

50 γρ. νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπόλικο παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα, προσθέτουμε τις ζελατίνες, τι οποίες έχουμε στραγγίξει στύβοντάς τες καλά με το χέρι. Ρίχνουμε και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά για 1 λεπτό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράζουμε το μείγμα σε 4 ατομικά μεταλλικά φορμάκια της αρεσκείας μας. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Λίγο πριν βγάλουμε τις πανακότες από το ψυγείο ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα φρούτα και το νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αραιή σάλτσα. Ξεφορμάρουμε τις πανακότες σε πιατάκια και περιχύνουμε την καθεμία με λίγη από τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk