Αιχμές προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφήνει ο συνταγματολόγος, καθηγητής, Νίκος Αλιβιζάτος. Ο κ. Αλιβιζάτος ήταν επικεφαλής της επιτροπής για την αστυνομική βία και δέχθηκε κριτική γιατί δεν παρενέβη μετά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σε δήλωσή του ο κ. Αλιβιζάτος τονίζει:
«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛΑΣ στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας. Κατόπιν αυτού, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

Η ως άνω Επιτροπή, που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει. Και τούτο γιατί, μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της. Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα».

Είναι προφανές ότι ο κ. Αλιβιζάτος αφήνει αιχμές ότι κάποιοι δεν ήθελαν αυτή την Επιτροπή ενώ αδιαφόρησαν και για το πόρισμα που είχε εκδοθεί.