Θα τις βρείτε πάνω σε δυσπρόσιτες κορυφές, μέσα σε πυκνά δάση και ζούγκλες ή και δίπλα σε σύγχρονους οικισμούς ή πολύβουα αστικά κέντρα που αποτελούν κατά κάποιον τρόπο τη συνέχειά τους.

Απέκτησαν δύναμη και έλαμψαν με το μεγαλείο τους πριν από αιώνες. Οι αρχαίες πόλεις ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να μας θαμπώνουν και να μας συγκινούν.

Με το ένδοξο παρελθόν τους και με τη διαχρονική γοητεία των ερειπίων τους και των ευρημάτων που έχουν ανασυρθεί κατά τη διάρκεια των ανασκαφών που διεξήχθησαν και εξακολουθούν να διεξάγονται εκεί (αγγείων, αγαλμάτων, επιτύμβιων στηλών, εργαλείων, κοσμημάτων, κεραμικών, ψηφιδωτών κ.λπ.).

Στο ΒΗΜΑgazino Special Issue – Πολιτισμός που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μάς ξεναγεί σε αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους, στα εμπορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα των μεγάλων πολιτισμών, τα οποία στην εποχή μας, ακατοίκητα πλέον και ερειπωμένα, αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Σε ένα ταξίδι γεμάτο ιστορία και συγκίνηση.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»