«Οι άνθρωποι της ΕΛΣ είναι φυσικά η μεγάλη περιουσία του Οργανισμού μας», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης και συνεχίζει:

«Άνθρωποι που εργάζονται σκληρά, έχουν υψηλή μόρφωση, εμπειρία, γνώση του αντικειμένου, αγάπη για τη δουλειά τους και δημιουργικότητα. Από την άλλη, πολλές φορές η δημοσιοϋπαλληλική λογική και οι αγκυλώσεις του Δημοσίου μάς κρατούν πίσω. Για να το πω διαφορετικά, είναι πολύ συγκινητικό να διαπιστώνει κανείς ότι υπάρχουν σε αυτόν τον οργανισμό άνθρωποι με αρετές και επιθυμία για δουλειά, αλλά την ίδια στιγμή με θυμώνει όταν συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ένα σύστημα που τους κρατάει πίσω».

Όπως εξομολογείται στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΒΗΜΑgazino Special Issue – Πολιτισμός που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» και στον Κοσμά Βίδο, ο ίδιος δεν φοβάται να καταγγείλει αυτό το σύστημα και να μιλήσει όχι μόνο για τα επιτεύγματα αλλά και για τα προβλήματα και τις προκλήσεις με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η Λυρική.

Μια συνέντευξη η οποία αποκαλύπτει ξεκάθαρα τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του ανθρώπου που οδήγησε την ΕΛΣ στη νέα εποχή της.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»