Γαρίδες με σκόρδο, φέτα και μανούρι

Οταν ενώνεις το μανούρι, τη Rolls Royce των άσπρων τυριών, με τη γαρίδα, βασίλισσα των θαλασσινών, αρκεί μια πολύ απλή διαδικασία για να έχεις ένα εξαίσιο απότέλεσμα.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄Μαγείρεμα 20΄

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 ½ κιλό μεγάλες γαρίδες (προτιμότερο φρέσκιες)

4 σκελίδες σκόρδου κομμένες κάθετα σε λεπτές λωρίδες

150 γρ. ζωμός γαρίδας

6 στήμονες σαφράν

ελάχιστη φέτα (20 γρ.) τριμμένη

4 λεπτές (0,5 εκ.) φέτες μανούρι

½ κουτ. γλυκού μπούκοβο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

100 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το εντεράκι τους με ένα λεπτό μαχαιράκι. Δεν πετάμε τα κελύφη. Τα βάζουμε στη φωτιά με 300 ml νερό και 6 στήμονες σαφράν  και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμισθεί το μισό νερό και να μείνει ένας ζωμός 150 ml περίπου.

Σε μια αντικολλητική  ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Δεν πρέπει να τις αφήσουμε περισσότερο γιατί θα στεγνώσουν. Αφαιρούμε τις γαρίδες με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο σωτάρουμε επίσης για ελάχιστο χρόνο να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, την τριμμένη φέτα, την πάπρικα, το μπούκοβο και το αλάτι. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να λειώσει η φέτα (να μην υπάρχουν σβώλοι). Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Περνάμε τις φέτες του μανουριού στο γκριλ ή σε ένα τηγάνι-γκριλιέρα μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Βάζουμε 4-5 γαρίδες σε κάθε πιάτο και μια φέτα μανούρι.  Μοιράζουμε τη σάλτσα στα 4 πιάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk