Κολοκυθόσουπα

Η κολοκύθα, παρά τη νοστιμιά και τη γλυκιά γεύση της, έχει λίγες θερμίδες. Επιπλέον, όπως όλες οι σούπες, προκαλεί αίσθημα κορεσμού και αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη υγρών.

Προετοιμασία: 30′ – 40′ Μαγείρεμα: 60′

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

800 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια (στα σουπερμάρκετ)

2 καρότα, σε ροδέλες

½ πατάτα, καθαρισμένη, σε μικρά κομμάτια

1 κουτ. γλυκού κουρκουμά

½  κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη (προαιρετικά)

½ κουτ. γλυκού κάρι

2 φλιτζάνια νερό

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1½  κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

3 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου, σπιτικός ή από βιολογικό κύβο ή ψυγείου

3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή φυτική

3 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορος (προαιρετικά)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα. Πασπαλίζουμε με τον κουρκουμά, το τζίντζερ και το κάρι και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια νερό. Ψήνουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές ενδιάμεσα και προσθέτοντας λίγο ακόμη νερό, αν χρειαστεί. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ψημένα λαχανικά μαζί με τα υγρά τους. Πολτοποιούμε με το ραβδομίξερ ή στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο  ζωμό χρειαστεί μέχρι η σούπα μας να γίνει βελουτέ. Την περνάμε από λεπτή σήτα. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με ½ κουτ. σούπας κρέμα και λίγο κολοκυθόσπορο.

.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk