Διευκρινίσεις σχετικά με το άρθρο 72 που αφορά τη ρύθμιση για δυνατότητα εργασίας και την ημέρα της Κυριακής έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το click away και οι παραλαβές από κούριερ θα επιτρέπονται και την Κυριακή, ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός και η κινητικότητα στους δρόμους.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, επεσήμανε πως αυτό που έχει προστεθεί στο νόμο που ήδη ισχύει, για τις εξαιρέσεις από την κυριακάτικη αργία, είναι ότι προστίθενται οι φαρμακαποθήκες, καθώς λόγω της πανδημίας και ενόψει του εμβολιασμού, είναι πολύ σημαντικό να έχουν περισσότερο χρόνο προετοιμασίας των παραγγελιών.

Επίσης, στον ισχύοντα νόμο, όπως παρατήρησε ο υπουργός, «αυτό που προσθέτουμε είναι τέσσερις γραμμές με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα παράδοσης αγαθών στους καταναλωτές που έχουν κάνει τηλεφωνικές παραγγελίες εξ αποστάσεως και από τα εμπορικά καταστήματα λιανικής. Κάτι δηλαδή, που μέσω του e-shop επιτρέπεται και γίνεται από τις μητρικές εταιρείες».

Ισχύει μόνο για την περίοδο της πανδημίας

Ο υπουργός τόνισε ότι αυτές οι ρυθμίσεις για την κυριακάτικη παράδοση είναι αναγκαίες τώρα που έχει υιοθετηθεί η πώληση με click away στο λιανεμπόριο, καθώς βοηθάει στη μείωση της κοινωνικής κινητικότητας και ξεκαθάρισε ότι ισχύουν μόνο για την περίοδο της πανδημίας θεωρώντας υπερβολικό να τίθενται σε ονομαστική ψηφοφορία.