Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης των εμβολίων κατά του κοροναϊού και την έναρξη του εμβολιασμού στις 26 Δεκεμβρίου.

Το in.gr βρέθηκε στην μυστική τοποθεσία που βρίσκονται 4 ψυγεία στα οποία θα αποθηκευτούν τα πρώτα εμβόλια.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες τα ψυγεία φυλάσσονται σε μυστικές αποθήκες στην Αττική για λόγους ασφαλείας.

Έτσι μόλις φτάσουν στην πρωτεύουσα τα εμβόλια της Pfizer θα φυλαχτούν σε αυτά τα ψυγεία και στη συνέχεια θα μοιραστούν στα ειδικά κέντρα εμβολιασμού. Σε κάθε ψυγείο μπορούν να αποθηκευτούν έως 80.000 δόσεις εμβολίου. Επισης τα συγκεκριμένα ψυγεία με θερμοκρασία στους -80 βαθμούς Κελσίου διαθέτουν όλα τα προβλεπόμενα συστήματα ασφαλείας που θα καλύπτουν όλο το 24ωρο.



Όλα τα ψυγεία διαθέτουν οθόνη καταγραφής θερμοκρασίας.

Μόλις τα εμβόλια βγουν από τα συγκριμενα ψυγεία θα έχουν « διάρκεια ζωης» 5 ημέρες και θα μεταφέρονται με ειδικά isoboxes στα νοσοκομεία αρχικά όπου θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί και στη συνέχεια στα κέντρα αναφορας. Στα isoboxes η θερμοκρασία θα είναι 5-7 βαθμούς.


Πρόσβαση στις αποθήκες που φυλάσσονται τα εμβόλια έχει μόνο το προσωπικό που ήδη έχει οριστεί και του έχει ανατεθεί η φύλαξη αλλά και η σωστή λειτουργία του όλου εγχειρήματος. Στην Αττική δεν προβλέπονται να έρθουν αλλά ψυγεια παρά μόνο αυτά τα 4.