Είναι απίστευτο το τέχνασμα που χρησιμοποιεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για να προετοιμάσει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, που οραματίζεται και η Άγκυρα.

Τα «δύο κράτη» ήταν άλλωστε το σύνθημα του με το οποίο εξελέγη (με τη βοήθεια της Αγκυρας και των εποίκων) ως κατοχικός «Πρόεδρος». Με το πρόσχημα της μη διασποράς του κορωνοϊού στα Κατεχόμενα, έδωσε εντολή να κλείσουν τα οδοφράγματα.

Έτσι αρχίζει τη λογική των «δύο κρατών» και αρνείται την παροχή της όποιας διευκόλυνσης ακόμα και για ανθρωπιστικά θέματα όλων των Ελληνοκυπρίων που έχουν εγκλωβιστεί.

Είναι αλήθεια ότι τελευταίως τα κρούσματα στην Κύπρο είναι αυξημένα. Αυτή την αφορμή βρήκε ο Ερσίν Τατάρ για να «σφραγίσει» τα Κατεχόμενα στερώντας έτσι το δικαίωμα της διακίνησης κυρίως προς τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στην περιοχή της Καρπασίας, αλλά και τους Μαρωνίτες των τριών μαρωνίτικων χωριών.

Από το μέτρο βέβαια, επηρεάζονται και πολλοί Τουρκοκύπριοι που εργάζονται καθημερινώς στις ελεύθερες περιοχές, παρά τις διευθετήσεις που έχουν γίνει.