ΠΟΕΔΗΝ: Ακριβότερα τα PCR και rapid test στα ιδιωτικά κέντρα

Στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να υπογράψουν σύμβαση ώστε το rapid test να είναι 30 ευρώ πάνω από τη διατίμηση.

Δεν ισχύει το κόστος των 40 ευρώ για το μοριακό τεστ PCR και των 10 ευρώ για τα rapid test στα ιδιωτικά κέντρα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως παρά τη διατίμηση ο πολίτης σε ιδιωτικά κέντρα πληρώνει 60 ευρώ το τεστ ΡCR  για τον κορωνοϊό και όχι 40 ευρώ, αφού χρεώνεται 20 ευρώ η δειγματοληψία με βάσει της  σχετικής υπουργικής απόφασης.

Όσον αφορά το rapid τεστ, αυτό χρεώνεται 20 ευρώ και όχι 10 ευρώ αφού χρεώνεται 10 ευρώ και η δειγματοληψία.

Ο πολίτης δεν μπορεί να κάνει μόνος του τη δειγματοληψία. Ούτε μπορεί αλλού δωρεάν.

Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν μοριακούς αναλυτές και στέλνουν τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια.

«Προξενεί εντύπωση η σπουδή του νοσοκομείου Γεννηματάς Θεσσαλονίκης που ενώ δεν υπέγραψε σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας και έμειναν χωρίς οξυγόνο οι ασθενείς με κοροναϊό, τώρα τρέχει τις διαδικασίες υπογραφής σύμβασης με ιδιωτικό εργαστήριο με κόστος για τα rapid 40 ευρώ, δηλαδή 30 ευρώ πάνω από τη διατίμηση, αφού η δειγματοληψία γίνεται στο νοσοκομείο», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

O κ. Γιαννακός αναφέρει πως μπορεί η απόφαση του Συμβουλίου να ελήφθη πριν την διατίμηση, θα πρέπει όμως να ακυρωθεί, καθώς τα 40 ευρώ για έκαστο δείγμα rapid test είναι υπερβολικά».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία