Για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε μια από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου Γεννηματάς στην Αθήνα, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ.

Από μια παθολογική κλινική εξυπηρετείται πλέον το νοσοκομείο Γεννηματάς μετά και την εκτεταμένη διασπορά στην άλλη παθολογική κλινική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο το νοσοκομείο Γεννηματάς της Αττικής διαθέτει τρεις παθολογικές κλινικές και η μία μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

Η μία μετατράπηκε σε κλινική κορωνοϊού και οι ασθενείς που προσέρχονται στο νοσοκομείο εξυπηρετούνται από δύο κλινικές.

«Στη μία κλινική υπήρξε μεγάλη διασπορά του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. Περί τους 14 νοσηλευόμενοι ασθενείς νόσησαν από κορωνοϊό και πάνω από 8 συναδέλφους εκ των οποίων 6 νοσηλευτές και 2 γιατροί. Οι ασθενείς που νόσησαν μεταφέρθηκαν στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται. Η παθολογική κλινική με τα κρούσματα έκλεισε και το Νοσοκομείο εξυπηρετείτε από μία μόνο κλινική» υπογραμμίζει.

«Έχουμε επανειλημμένως επισημάνει τους κινδύνους για τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία επειδή δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που εισάγονται. Επίσης πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και αργούν τα αποτελέσματα. Διεκπεραιώνουν την εισαγωγή ασθενών με rapid test που ξεγελάνε. Δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό» συμπληρώνει.

«Επιστρέφουν σε 14 ημέρες στην εργασία θετικοί συνάδελφοι αρκεί να μην εμφανίζουν συμπτώματα» καταλήγει.