Δύσκολο έργο έχει απόψε (20:00, Novasports 2) ο Ολυμπιακός, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να αντιμετωπίζει στο Palau Blaugrana την Μπαρτσελόνα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της regular season.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την ήττα στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και αναζητούν αντίδραση στην αναμέτρηση με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογικής κατάταξης της Euroleague, έχοντας ρεκόρ 5-5 και θέλουν τη 6η τους νίκη στην διοργάνωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαμογελά, καθώς στην αναμέτρηση με την ομάδα της Βαρκελώνης θα έχει στην διάθεσή του και τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο έμπειρος φόργουορντ ξεπέρασε την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε, προπονήθηκε κανονικά και ακολούθησε την αποστολή. Μάλιστα, υπολογίζει κανονικά και στις υπηρεσίες του Άαρον Χάρισον.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην Βαρκελώνη με 14 παίκτες, με τον Έλληνα κόουτς να αφήνει στην Αθήνα του Βασίλης Χρηστιδη και Αλέξανδρος Νικολαΐδη.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν καλά πως είναι αρκετά δύσκολη η αποστολή τους, ωστόσο είναι αποφασισμένοι να φύγουν με το ροζ φύλλο του αγώνα από το Palau Blaugrana.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Μπαρτσελόνα οδηγεί την κούρσα στην εφετινή Euroleague, όντας στην κορυφή με ρεκόρ 9-2. Μέχρι στιγμής, οι Καταλανοί έχουν ηττηθεί μόνο από Ζενίτ και Βιλερμπάν.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον Άλεξ Αμπρίνες, με τον 27χρονο παίκτη να αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Αντίθετα, εκτός δράσης παραμένει ο Βίκτορ Κλαβέρ, ο οποίος ταλαιπωρείται τις τελευταίες εβδομάδες από πρόβλημα στο πέλμα.

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο συλλόγων, οι «μπλαουγκράνα», προηγούνται με 19-12 νίκες, ενώ στη Βαρκελώνη, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 3 νίκες και 12 ήττες.