Δεν είναι υπερβολή να τον χαρακτηρίσουμε έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς των Ελλήνων.

Ο Τζόναθαν Κόου ανταποδίδει με τον τρόπο του την αγάπη, καθώς στο νέο του βιβλίο «Ο κύριος Γουάιλντερ και εγώ», το οποίο οι αναγνώστες του αναμένουν με μεγάλη ανυπομονονησία, η ηρωίδα του είναι ελληνίδα και μάλιστα κάτοικος της Αχαρνών.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι όμως ο Μπίλι Γουάιλντερ, ο Αυστριακός εβραίος σκηνοθέτης που «δραπέτευσε» στην Αμερική εξαιτίας της ανόδου του Χίτλερ στο Βερολίνο και γύρισε τελικά ορισμένα από τα σπουδαιότερα φιλμ της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, από το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» με τη Μέριλιν Μονρόε, μέχρι την «Τροτέζα» με τη Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Ο Κόου εστιάζει στη λιγότερο γνωστή ταινία του, «Φεντόρα», μέρος της οποίας γυρίστηκε στην Κέρκυρα τη δεκαετία του ’70, για να γράψει τελικά ένα εκτενές γράμμα αγάπης στον θρυλικό auteur.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου συνομιλεί με τον βρετανό συγγραφέα για την ιδιαίτερη περίπτωση του σκηνοθέτη, για τα σημεία αναφοράς του στην Ελλάδα, για τον φόβο της αποτυχίας, για τη ζωή στο Λονδίνο εν μέσω πανδημίας και για το επόμενο βιβλίο του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»