Η Ελενα Σύρακα αντιμετωπίζει το κόσμημα ως εικαστικό αντικείμενο. Για αυτό και οι δημιουργίες της εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε όλον τον κόσμο: από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Μουσείο Μπενάκη μέχρι την Opera House Yard του Καΐρου και το Katara Cultural Village Foundation στο Κατάρ.

«Φτιάχνω εικαστικό κόσμημα. Για αυτό και δεν μου είναι εύκολο να κάνω συνεργασίες με κοσμηματοπωλεία. Δημιουργώ αριθμημένα κομμάτια. Δεν πουλώ μόνο την πέτρα, τον χρυσό, αλλά τη σκέψη, την ιστορία, το σχέδιο. Στην τελευταία συλλογή μου δημιουργήθηκαν μόλις επτά κοσμήματα για κάθε σχέδιο. Μου αρέσει να ξυπνώ πρωί. Περνάω αρκετές ώρες στο εργαστήριο. Μέσα στην ημέρα μπορεί να επισκεφθώ ένα μουσείο, να δω μια έκθεση σε μια γκαλερί. Ισως φανεί αστείο. Κάποτε κάποιος μού είχε πει ότι έχω θεραπευτικά χέρια. Οτι ένιωθε το κόσμημά μου ως φυλακτό επάνω του, ότι τον προστάτευε. Δεν νομίζω να έχω ακούσει ωραιότερο κομπλιμέντο».

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί μαζί της για το κόσμημα και τη σχέση του με την τέχνη και για τη θεώρησή της πάνω στη σύγχρονη μόδα.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»