Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 1½  ώρα, Τηγάνισμα 10΄

ΥΛΙΚΑ  (για 4 μερίδες)

2 φλ. κιμάς από σόγια

2 κ.σ. ξύδι

4 φέτες ξερό ψωμί, ψιλοτριμμένες

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

¼ φλ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, τριμμένοι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μουλιάζουμε τη σόγια σε μπόλικο νερό για περίπου 30 λεπτά. Τη σουρώνουμε και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενα κεμπάπ. Τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, ώστε να καλύψει ελάχιστα τον πάτο. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι. Τηγανίζουμε τα κεμπάπ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα.