Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης στα 33 του χρόνια, έχοντας περάσει από τις σημαντικότερες ομάδες της F1, έχει καταφέρει σήμερα να κατέχει ηγετική θέση στο τμήμα αεροδυναμικής της ομάδας της Formula 1 Alfa Romeo Racing (έτσι ονομάζεται σήμερα η Sauber Motorsport AG), φέροντας τον τίτλο του Aerodynamics Group Leader.

Στη θέση αυτή δεν βρέθηκε τυχαία. Η αγάπη του για τους τέσσερις τροχούς ξεκινά από παιδί. Σε ηλικία μόλις έξι ετών βρέθηκε πίσω από το τιμόνι των καρτ. «Υπήρχε οικογενειακή παράδοση» λέει γελώντας. Η μοίρα όμως τον ήθελε πίσω στα pits, να επιμελείται τις πιο κρίσιμες λεπτομέρειες στα μονοθέσια του πιο θεαματικού σπορ στον κόσμο. Αφού κάθισε στα έδρανα του Kingston University στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην Αεροναυπηγική, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Υπολογιστική Ρευστοδυναμική στο Imperial College. Εκανε αρχικά την πρακτική του στην Brawn GP, για να μεταπηδήσει αργότερα στην ομάδα που επιμελούνταν το μονοθέσιο του θρύλου στη F1 Μίχαελ Σουμάχερ στη Mercedes, προτού πετάξει στην Ιταλία για να ζήσει τον μύθο της Ferrari. Τελευταίος σταθμός του η Ελβετία και η Alfa Romeo Racing.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί μαζί του για τον θαυμαστό κόσμο της F1 και για τις εντυπώσεις του από τους σπουδαιότερους πιλότους του θεαματικού αθλήματος. «Στην ουσία, η F1 δεν είναι τίποτα άλλο από τα φτερά ενός αεροπλάνου γυρισμένα από την ανάποδη. Το πιο συναρπαστικό είναι ότι δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό κάθε ημέρα σε οποιονδήποτε τομέα και αν δουλεύεις».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»