Κάτω από το 1%, προσεγγίζοντας το ιστορικώς χαμηλό επίπεδο του 0,94%, διατηρείται η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου, ενώ στην υπόλοιπη ευρωζώνη καταγράφεται μικρή άνοδος των αποδόσεων μετά το ράλι των τελευταίων ημερών.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι αποδόσεις (κυρίως εκείνων των κρατικών τίτλων που είναι αρνητικές) έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ώστε δύσκολα θα μπορούσαν να υποχωρήσουν περαιτέρω.

Ήδη στην αγορά παρατηρείται μία έλλειψη ευαισθησίας των τιμών απέναντι σε γεγονότα που προκαλούν αβεβαιότητα στο διεθνές σκηνικό (όπως για παράδειγμα είδηση για την υγεία του Αμερικανού Προέδρου) τα οποία συνήθως στο παρελθόν οδηγούσαν σημαντικό όγκο κεφαλαίων στην αγορά των ομολόγων.

Σε ιστορικό χαμηλό η απόδοση του 10ετούς

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 331 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 146 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε στο 0,97%, από 0,99% την Παρασκευή, έναντι -0,536% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,47% από 1,52% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται ελαφρώς το ευρώ έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,1788 δολ. από το επίπεδο των στα 1,1714 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1768 δολ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ