Όταν το ταντάλιο έκανε το ντεμπούτο του στα μοντέλα της OMEGA το 1993,  γρήγορα κέρδισε μια μοναδική θέση στη σχεδιαστική ιστορία των Seamaster. Φέτος, αυτό το λαμπερό υλικό επανέρχεται με στιλ.  Οι χαρακτηριστικοί του μπλε/γκρι τόνοι προσθέτουν μια διακριτική αντίθεση στα πολύτιμα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκαν για αυτό το τελευταίο μοντέλο diver της OMEGA.

Το OMEGA Master Chronometer 44mm, είναι Αριθμημένη Έκδοση και κατασκευασμένο από τιτάνιο 2ου βαθμού, χρυσό Sedna™ 18K και ταντάλιο – το οποίο και συναντάμε στη βάση της στεφάνης και στους ενδιάμεσους συνδέσμους του μπρασελέ.

Το δαχτυλίδι της στεφάνης από χρυσό Sedna™ 18K, διαθέτει μια καταδυτική κλίματα χαραγμένη με laser ενώ το καντράν από γυαλισμένο μπλε κεραμικό [ZrO2] αναδεικνύει τα ανάγλυφα κύματα, ένα παράθυρο ημερομηνίας στη θέση της ώρας 6, και δύο υποκαντράν με πινελιές από χρυσό Sedna™  18Κ. Στη αριστερή πλαϊνή πλευρά της κάσας υπάρχει χαραγμένος, σε χρυσή πλάκα από 18Κ χρυσό Sedna™, ο μοναδικός αριθμός τους ρολογιού.

Γυρνώντας το ρολόι στην πίσω όψη του, αποκαλύπτεται το θαλάσσιο άλογο της OMEGA, σχηματισμένο από χάραξη laser και λευκή επίστρωση επάνω στο κρύσταλλο σαπφείρου. Μέσα από το κρύσταλλο διακρίνεται ξεκάθαρο ο μηχανισμός OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 9900, που είναι πιστοποιημένος από το METAS (Swiss Federal Institute of Metrology).

Για τους λάτρεις της θάλασσας, κάθε μπρασελέ διαθέτει την κατοχυρωμένης πατέντας  αναδιπλούμενη και συρόμενη καταδυτική επέκταση. Το ρολόι είναι αδιάβροχο μέχρι και υποβρύχια πίεση 30 bar (300 m / 1000 ft.) και πωλείται μέσα σε ειδικό κουτί παρουσίασης που μοιάζει με υποβρύχιο θάλαμο αντίστασης νερού.

Μια πιο προσεκτική ματιά στα υλικά 

Τιτάνιο Βαθμού 2

Παρόλο που ανακαλύφθηκε το 1794, η βιομηχανοποίηση του τιτανίου  χρονολογείται μόλις πίσω στο 1939. Και παρόλο που είναι σχετικά κοινό μέταλλο, παραμένει ακριβό λόγω της δυσκολίας στη διαδικασία διαχωρισμού του από άλλα χερσαία υλικά. Τα κράματα Τιτανίου είναι ελαφριά, εξαιρετικά ανθεκτικά στη διάβρωση, βιοχημικά αδρανή και εξαιρετικά ανθεκτικά σε ακραίες θερμοκρασίες. Το Τιτάνιο Βαθμού 2 μπορεί μάλιστα να υποστεί επεξεργασία υπό υψηλή θερμοκρασία που σημαίνει ότι αποκτά μεγαλύτερη αντοχή στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, κάτι που το καθιστά ιδανικό για τη μεταφορά σωματιδίων σε περιβάλλοντα που μεταβάλλονται.   Η OMEGA έχει χρησιμοποιήσει Τιτάνιο βαθμού 2 επανειλημμένα  για την κατασκευή των ρολογιών της, σε ρολόγια όπως το Speedmaster X33 και φυσικά σε παλαιότερες εκδόσεις του Seamaster Diver 300M.

Ταντάλιο

Το Ταντάλιο είναι ένα λαμπερό μπλε-γκρι μέταλλο που είναι πιο σπάνιο από το χρυσό, σκληρότερο από το ατσάλι και πολύ ανθεκτικό στη διάβρωση.  Αυτό το χαρακτηριστικό της υψηλής αντοχής, το καθιστά μια πολύτιμη εναλλακτική αντί της πλατίνας. Σκούρο, συμπαγές, εύκαμπτο και με μεγάλη αγωγιμότητα στην υψηλή θερμοκρασία και τον ηλεκτρισμό είναι ένα μέταλλο ιδιαίτερο δύσκολο να δουλευτεί κάτι που καθιστά σπάνια τη χρήση του στην ωρολογοποιία. Το όνομά του προέρχεται από την Ελληνική Μυθολογία, σύμφωνα με την οποία ο Τάνταλος είχε τιμωρηθεί να στέκεται μέσα σε νερό που έφτανε στο γόνατο, χωρίς να του επιτρέπεται να πιεί τίποτα ούτε να φάει από τους καρπούς που βρίσκονταν γύρω του. Ο μύθος αντιπροσωπεύει τις ιδιότητες του μετάλλου, που δεν απορροφά οξέα ακόμη κι όταν βυθίζεται σε αυτά. Κι αυτή η αντίσταση του μετάλλου είναι αυτό ακριβώς που του προσδίδει ανθεκτικότητα και το κάνει ελκυστικό σαν υλικό. 

Χρυσό Sedna™18K

Με τη διαρκή επιθυμία της να βελτιώνει την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της, η OMEGA αναζητούσε ένα νέο κράμα ροζ/κόκκινου χρυσού 8Κ που θα ήταν πιο ανθεκτικό στον αποχρωματισμό από το στάνταρ ροζ χρυσό 18Κ που χρησιμοποιείται στην ωρολογοποιία. Το 2013, η εταιρία το κατάφερε. Το υλικό ονομάστηκε χρυσό Sedna™ 18, έχει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα και αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτικό στον αποχρωματισμό. Το ροζ χρυσό της OMEGA είναι ένα κράμα από τη μίξη χρυσού (τουλάχιστον 75%), χαλκού για το χρώμα και παλλαδίου για τη σταθερότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό κοκκινωπό χρώμα που είναι θερμό και ταυτόχρονα διαρκεί πολύ. Το μοναδικό αυτό χρυσό μέταλλο 18Κ παίρνει το όνομά του από το Sedna, έναν περιστρεφόμενο νάνο πλανήτη του ηλιακού συστήματος.