Κεφτεδάκια από κατσικάκι με σάλτσα γιαουρτιού

Στον κλασσικό συνδυασμό κατσικίσιου κρέατος και γιαουρτιού, προσθέτουμε άρωμα από δίκταμο.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 35′ Τηγάνισμα 10′ Ψήσιμο 8′ – 10′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Για τα κεφτεδάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

100 γρ. ψίχα ψωμιού

250 ml γάλα

1 αβγό

1 κ.σ. ρίγανη

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

3 ντομάτες τριμμένες

500 γρ. κατσικάκι βραστό ή ψητό (πολύ ψιλοκομμένο)

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το τηγάνισμα

Μπόλικο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

½ σκελίδα σκόρδου, τριμμένη

2 αβγά

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.γ. δίκταμο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κεφτεδάκια: Σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο από το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αβγό, τη ρίγανη, το κύμινο, την πάπρικα, τη γραβιέρα, τις τριμμένες ντομάτες, το κατσικάκι και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο. Στραγγίζουμε το ψωμί στύβοντάς το καλά με τα χέρια μας και το ρίχνουμε και αυτό στο μπολ. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και πλάθουμε σε κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά) και τα βάζουμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί κουζίνας από κάτω.

Σάλτσα γιαουρτιού: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τριμμένο σκόρδο, τα αβγά, την πάπρικα, το ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και τέλος το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και αρωματίζουμε με δίκταμο.

Σύνθεση: Αφαιρούμε το χαρτί κουζίνας από το ταψί. Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα γιαουρτιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει ελαφρύ χρώμα.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk