Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την αγορά -μέσω επιδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας- ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Τα πρώτα στοιχεία -από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί- από τις αιτήσεις στην πλατφόρμα kinoumeilektrika δείχνουν ότι μέσα σε 18 ώρες, από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, απορροφήθηκε περί το 1 εκατ. € από τα συνολικά 45 εκατ. € του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020.

Πρωταγωνιστής το ηλεκτρικό ποδήλατο

  • Πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80%, ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα, ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα σε μόλις 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών.
  • Από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.
  • Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η Ηλεκτροκίνηση – με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- προκάλεσε το ενδιαφέρον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής:

Αττική: 39%

Θεσσαλονίκη: 12,5%

Ηράκλειο: 9%

Πάτρα: 4%

Να σημειωθεί ότι από χθες 24 Αυγούστου έχουν γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στο Help Desk για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικές αλληλογραφίες (mails).

Kinoumeilektrika – Σε 18 ώρες λειτουργίας