Την κριτική σύσσωμης της ερευνητικής κοινότητας συγκεντρώνει εδώ και λίγο καιρό ο ΕΟΔΥ με αφορμή τον μοριακό έλεγχο για τη διάγνωση του SARS-CoV-2. Ειδικότερα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι ο ΕΟΔΥ κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα να μειώνεται η δυνατότητα της χώρας να πραγματοποιήσει περισσότερα μοριακά τεστ, πρακτική που θεωρείται διεθνώς κομβικής σημασίας στη διαχείριση της πανδημίας. Πολύ περισσότερο δε καθώς οι διεθνείς προβλέψεις θέλουν το 40% του ανθρώπινου πληθυσμού να μολύνεται εν τέλει από τον ιό και βεβαίως μια αντίστοιχη αύξηση των θανάτων.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη άνοιξη, μια περίοδο κατά την οποία η πανδημία φούντωνε στην Ευρώπη και οι χώρες διαγκωνίζονταν για την εξασφάλιση αντιδραστηρίων και εξοπλισμού για την πραγματοποίηση διαγνωστικών εξετάσεων.

Στις 20 Μαρτίου, στην καθιερωμένη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η κυβέρνηση ευχαρίστησε (διά στόματος Σωτηρίου Τσιόδρα) την ερευνητική κοινότητα η οποία έθετε εαυτόν στην υπηρεσία της χώρας προτιθέμενη να συμβάλει στη διάγνωση, δημιουργώντας μεταξύ άλλων και «σπιτικά» τεστ ώστε να μειωθεί η εξάρτηση της χώρας από ξένες αγορές.

ΔΙαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο