Gazpacho με καρπούζι

Μια καλοκαιρινή κρύα σούπα με ισπανικές καταβολές με πληθώρα λαχανικών και φρούτων που θα μας ενυδατώσει και θα μας δροσίσει.

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

600 γρ. κομμένο και καθαρισμένο καρπούζι χωρίς σπόρους

3 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες (360 γρ.)

½ αγγούρι καθαρισμένο

½ κόκκινη γλυκιά πιπεριά χωρίς σπόρια

2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

2 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί

2 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε νερό

2 κ.γ. πικάντικη σάλτσα

χυμό από ½ λάιμ ή λεμόνι

αλάτι

παγωμένο καρπούζι & φρέσκο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κόλιανδρο και το παγωμένο καρπούζι. Πολτοποιούμε με ραβδομίξερ χειρός. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρουμε κρύα τη σούπα και γαρνίρουμε με φρέσκο κόλιανδρο και παγωμένο καρπούζι.

 

 

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk