Οι κόρες του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού ήταν προορισμένες να ζήσουν μια ζωή λαμπερή ως πρωταγωνίστριες ενός τζετ σετ σε εποχές που το να ανήκεις στην υψηλή κοινωνία ήταν προνόμιο των πολύ λίγων και εκλεκτών.

Από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και το Σεν Μόριτζ οι αδερφές Λιβανού έκαναν διακοπές στα κοσμικά θέρετρα και συναναστρέφονταν γαλαζοαίματους, διάσημους ηθοποιούς και τις πιο σημαίνουσες προσωπικότητες και απαρεγκλίτως τις γοήτευαν. Παντρεύτηκαν τους πιο διάσημους έλληνες εφοπλιστές, τον Αριστοτέλη Ωνάση και τον Σταύρο Νιάρχο για να διαπιστώσουν ότι οι γάμοι τους όχι μόνο δεν θα τους χάριζαν την ευτυχία αλλά θα τις οδηγούσαν και στην κόλαση.

Η γαλλίδα συγγραφέας Stephanie Des Horts έγραψε την ιστορία τους στο βιβλίο «Οι αδερφές Λιβανού» για να σκιαγραφήσει τη ζωή και την τραγική μοίρα των δυο «ελληνίδων θεών» οι οποίες τελικα τα είχαν όλα εκτός από την ευτυχία. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τις έτερες διάσημες αδερφές Τζάκι και η

Καρολάιν Λι Μπουβιέ οι οποίες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Τζάκι, η κατά τριάμισι χρόνια μεγαλύτερη αδερφή πάντα επισκίαζε την εξίσου όμορφη και πιο κομψή Λι. Από μικρές και οι δυο τους είχαν μια κοινή αποστολή ή αν θέλετε την άρρητη εντολή να παντρευτούν κάποιον (πολύ) πλούσιο. Η Τζάκι το κατάφερε καθώς έγινε σύζυγος του 35ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πτωχευμένος πολωνός πρίγκιπας Στάνισλαβ Ράτζιβιλ έγινε ο δεύτερος σύζυγος της Λι και με το επώνυμο του πορεύτηκε στη ζωή της ως πριγκίπισσα, όχι ακριβώς ξυπόλυτη αλλά σίγουρα όχι τόσο πλουσία όσο υπαινισσόταν ο τίτλος της. Οπως και στην περίπτωση των αδερφών Λιβανού έτσι και οι αδερφές Μπουβιέ είχαν το δικό τους μερτικό από τραγωδίες στην πολυτάραχη ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με Το Βήμα της Κυριακής.