Επί δύο ημέρες, τη Δευτέρα και την Τρίτη, τα μέλη των πέντε ομάδων που θα εξειδικεύσουν τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης κάθισαν στα «θρανία» προκειμένου να ενημερωθούν για το νέο ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο.

Η «σχολική αίθουσα» στήθηκε στον 1ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, στο κτίριο του οποίου συστεγάζεται και η γραμματεία της κυβέρνησης.

Τα πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (Θεόδωρος Σκυλακάκης, Ακης Σκέρτσος, Δημήτρης Σκάλκος, Μιχάλης Αργυρού και Αλέξης Πατέλης) ενημέρωσαν αναλυτικά την κάθε ομάδα, στην οποία συμμετείχαν από 10 ως 15 άτομα, για τις βασικές προτάσεις της Επιτροπής Πισσαρίδη, για τη δομή και τους κανόνες λειτουργίας του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίοι αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου από την Κομισιόν, και για τον μηχανισμό διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων της ελληνικής κυβέρνησης.

Η παρουσίαση έγινε με προβολή διαφανειών για να είναι πιο εύληπτα τα στοιχεία. Ομως η Εκτελεστική Επιτροπή εφοδίασε τα μέλη των πέντε ομάδων και με ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο οδηγιών, καθώς θα πρέπει να καταθέσουν τις αρχικές τους προτάσεις μέχρι τις 24 Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα