Εν μέσω πανδημίας εξόργιζε ολόκληρο τον πλανήτη όταν ανέβαζε στον λογαριασμό του στο Instagram μια ειδυλλιακή φωτογραφία με το 138 μέτρων σκάφος του, Rising Sun, από την αυτοαπομόνωσή του στις Γρεναδίνες.

Η ταπεινότητα και η μετριοφροσύνη δεν υπήρξαν ποτέ λέξεις στο γλωσσικό ιδίωμα του Γκέφεν του διάσημου ιδρυτή της δισκογραφικής Asylum Records, της Geffen Records αλλά και του κινηματογραφικού στούντιο DreamWorks ο οποίος μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν είναι ιδιοκτήτης μιας περιουσίας 7,7 δισ. δολαρίων, τα δυο εκ των οποίων αποδίδονται στη μεγάλη συλλογή έργων τέχνης του, μια περίφημη συλλογή που τον φέρνει εδώ και χρόνια ανάμεσα στην πεντάδα των πιο ισχυρών συλλεκτών του κόσμου.

«Δίχως αμφιβολία, ο Ντέιβιντ έχει συγκεντρώσει τη σπουδαιότερη συλλογή αφηρημένου εξπρεσιονισμού και ποπ αρτ στο Λος Αντζελες και στις ΗΠΑ» έλεγε σχετικά ο γκαλερίστας Λάρι Γκαγκόζιαν.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Βήμα της Κυριακής η Μαριλένα Αστραπέλλου σκιαγραφεί το προφίλ του διάσημου μεγιστάνα ο οποίος έχει πλουτίσει και χάρη στις ιστορικές συμφωνίες που επιτυγχάνει με την πώληση των έργων τέχνης που διαθέτει με αποτέλεσμα η συλλογή του να αποτιμάται πλέον στα 2 δισ. δολάρια.