Οι δυσώδεις αποκαλύψεις και οι βαριές καταγγελίες που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας περί ύπαρξης παρακράτους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν βαριά σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου.

Οι αναφορές για εξωθεσμικές παρεμβάσεις και καταστρατήγηση της διάκρισης των εξουσιών δηλητηριάζουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Οι εξελίξεις αυτές προοιωνίζονται μάλιστα νέα περίοδο μεγάλης έντασης και πολιτικής οξύτητας διαψεύδοντας τους αισιόδοξους που θεωρούσαν ότι τα ήθη στην εγχώρια πολιτική σκηνή επιτέλους άλλαξαν και πως η συναίνεση θα επικρατούσε.

Την ώρα κατά την οποία η χώρα έπρεπε να αναζητεί τις αναγκαίες συγκλίσεις, προκειμένου να επιχειρήσει το άλμα προς τα εμπρός και να βρει τον βηματισμό της έπειτα από δύο διαδοχικές επώδυνες κρίσεις, κινδυνεύει να βυθιστεί για μία ακόμη φορά στην εσωστρέφεια και να εγκλωβιστεί στην εχθροπάθεια που συνεπάγεται το τοξικό πολιτικό κλίμα.

Μπροστά στον κίνδυνο αυτό, η μόνη διέξοδος είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης. Τo πολιτικό προσωπικό και η δικαστική εξουσία οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ρίξουν άπλετο φως.

Οφείλουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που αναφύονται και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που πρέπει, χωρίς χρονοτριβή.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμείνουν σκιές που μπορεί να αποτελέσουν αύριο αφορμή για νέες αντιπαραθέσεις.

ΤΟ ΒΗΜΑ