Ανίτα Ρατσβελισβίλι: Η νέα σταρ της Οπερας

Η διεθνώς καταξιωμένη μεσόφωνος μιλάει στο BHMAgazino για την καριέρα της και για τη σχέση της με τη μουσική.

«Πάντα αγαπούσα πολύ το τραγούδι, για πολλά χρόνια μάλιστα τραγουδούσα τζαζ και σόουλ», λέει η Ανίτα Ρατσβελισβίλι, και συνεχίζει: «Νομίζω πως η μετάβαση στην όπερα ήταν η φυσική πορεία την οποία επέβαλε η εξέλιξη της φωνής μου. Ηταν η πορεία προς την καλλιτεχνική ωρίμανσή μου».

Μια πορεία που έφερε την ταλαντούχα λυρική τραγουδίστρια από την Τιφλίδα της Γεωργίας στις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου.

Η Ρατσβελισβίλι θεωρείται σήμερα η κορυφαία ερμηνεύτρια των ρόλων για μεσόφωνο που έχει γράψει ο Τζουζέπε Βέρντι. Είναι και μια σπουδαία «Κάρμεν», όπως διαπίστωσε το ελληνικό κοινό που την αποθέωσε το 2018 στο φεστιβάλ Αθηνών.

Αυτό το κοινό έρχεται για να συναντήσει ξανά η καλλιτέχνις, με ένα ρεσιτάλ στη Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, στις 18 Ιουλίου.

Και με αυτή την ευκαιρία, στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Κοσμάς Βίδος μιλάει μαζί της για την ενδιαφέρουσα ζωή και την τέχνη της.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

BHMAgazino
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk