Αν και το εξωτικό τετράτροχο του Batman έχει αποτελέσει αντικείμενο πλείστων αναπαραγωγών σε κάθε μέγεθος και από κάθε υλικό, η παρουσία του στους καταλόγους του αυστριακού οίκου περισσότερου γνωστού για την ενασχόλησή του με κρύσταλλα και κοσμήματα, μάλλον ξενίζει στην αρχή για να αποτελέσει στη συνέχεια μια σαφή ένδειξη διείσδυσης της pop κουλτούρας σε πάλαι ποτέ άβατα, αλλά και του status της ως «χρυσωρυχείου».

Ανεξαρτήτως των περισσότερο ή λιγότερο προφανών λόγων που οδήγησαν τον οίκο Swarovsky στην αναπαραγωγή μιας τετράτροχης μινιατούρας που δείχνει παραπάνω macho από τις συνήθεις ενασχολήσεις του, το Swarovsky Crystal Batmobile είναι γεγονός, έχει διαστάσεις 14,9 εκ. μήκος 3,4 εκ. ύψος και 6,0 εκατοστά πλάτος και αποτιμά την αψεγάδιαστη -ως οφείλει- κρυστάλλινη υπόστασή του στη διόλου ευκαταφρόνητη φωνή των 599 δολαρίων. Για την ιστορία, το Batmobile έχει δημιουργηθεί από jet black μαύρους κρυστάλλους, ενώ στις επιφάνειες του μπορεί να μετρήσει κανείς 473 όψεις.

Σε ό,τι αφορά την πηγή έμπνευσης, πρόκειται για το Batmobile που δημιούργησε η φαντασία του Tim Burton, στη σειρά ταινιών του 1989 και του 1992 με πρωταγωνιστή τον Michael Keaton και σίγουρα έναν από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους του είδους σε σχέση με τα τεχνολογικά υπερεξελιγμένα τετράτροχα που ακολούθησαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το κρυστάλλινο Batmobile, o oίκος Swarovsky προσφέρει και μια εξίσου ενδελεχώς επιμελημένη μινιατούρα του Batman, ύψους 14 εκατοστών στην ίδια ακριβώς τιμή ή συνδυαστικά για 1.050 δολάρια, εφόσον κάποιος συλλέκτης επιθυμεί την αγορά αμφότερων και παρά τις αντιφατικές συνυποδηλώσεις που δημιουργεί η επιλογή του εύθραυστου υλικού για έναν άφθαρτο ήρωα.