Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, με αφορμή τη βοήθεια που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Ενωση για τη θεραπεία των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού. Συμβαίνει, θα παρατηρήσει κανείς. Συμβαίνει σε μείζονα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να επιχειρεί να φέρει στη Βουλή τον Πρωθυπουργό και να έχει έτσι την ευκαιρία να εκθέσει τις δικές του απόψεις επί όσων επιχειρεί η κυβέρνηση.

Διάβασα την ερώτηση. Κινείται στο ίδιο πάντα κλίμα αποφυγής της πραγματικότητας και δημιουργεί την αίσθηση ότι ο άνθρωπος αυτός ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, στο οποίο συμβαίνει το καταπληκτικό να υπαγορεύει τις πολιτικές του στην κυβέρνηση, ωσάν να μην έχει μεσολαβήσει η συντριπτική ήττα του περασμένου Ιουλίου.

Γράφει συγκεκριμένα στην ερώτησή του προς τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσίπρας: «Είναι διατεθειμένος (ο Πρωθυπουργός δηλαδή), έστω και τώρα, μετά την πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων, που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, ή θα περιμένει την ύφεση να βάλει λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, την ανεργία να σκαρφαλώσει ξανά στα μεγέθη του 2014 και τότε να χρηματοδοτήσει με το πακέτο της ΕΕ μόνο όσους ισχυρούς θα έχουν αντέξει;».

Τι ειδικότερα ερωτά τον Πρωθυπουργό; Αν είναι διατεθειμένος «να αλλάξει πολιτική και να υιοθετήσει μέτρα στήριξης της εργασίας και των επιχειρήσεων που έχει παρουσιάσει η αξιωματική αντιπολίτευση»!

Ω της αλαζονείας κορύφωση! Ω της περιαυτολογίας αποθέωση. Ω της φιλαυτίας, της αυταρέσκειας και της… ξερολίασης το εγκώμιο! Ο άνθρωπος ζητάει από τον Πρωθυπουργό να αλλάξει την πολιτική για την οποία ο ελληνικός λαός τον υπερψήφισε προ 10μήνου και να υλοποιήσει ένα άλλο είδος πολιτικής, το δικό του, το οποίο στην κάλπη καταδίκασε ο ελληνικός λαός, και μάλιστα με ένα ποσοστό της κατηγορίας «πολλά με λίγα»!

Θα υπέθετε κανείς ότι διατυπώνοντας αυτές τις απαιτήσεις, ο κ. Τσίπρας τρολάρει τον κ. Μητσοτάκη, την κυβέρνηση, τους οπαδούς της, ενδεχομένως και το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Αλλά, όχι. Αυτά που γράφει στην ερώτηση τα πιστεύει. Θεωρεί ότι το μείγμα της πολιτικής που εφάρμοσε στη διάρκεια της διακυβέρνησής του στη χώρα είναι το καταλληλότερο. Οτι η Δεξιά είναι «μια παρένθεση και μόνο» και ο Μητσοτάκης οφείλει να εφαρμόσει την πολιτική… ΣΥΡΙΖΑ!

Πού ζει, αλήθεια; Απορώ με τους δικούς του, που δεν τον βοηθούν να χωνέψει την ήττα, να ανασυγκροτηθεί και να δώσει τη μάχη του έπειτα από τρία χρόνια, έτοιμος…