Επιστήμη και τέχνη την ίδια στιγμή, η αρχιτεκτονική είναι το πεδίο στο οποίο μεγαλούργησαν διεθνώς άνθρωποι με μεγάλα ταλέντα και εξίσου μεγάλα οράματα.

Οι κορυφαίοι αρχιτέκτονες με τα έργα τους ομόρφυναν τις πόλεις μας αλλά και έδειξαν τον δρόμο προς τις πόλεις τού μέλλοντος.

Σχεδιάζοντας δημόσια κτίρια, πλατείες, πάρκα, σπίτια και γειτονιές ολόκληρες, και δίνοντας στην επιστήμη τους πρωτοπόρο και σημαίνοντα ρόλο σε θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος, διαμόρφωσαν την αισθητική των σύγχρονων γενεών αλλά και τις έμαθαν να σκέφτονται «πράσινα».

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Κοσμάς Βίδος συμπεραίνει πως αν τα μεγάλα έργα τους είναι οι εντυπωσιακές «κιβωτοί» της σκέψης και των δεξιοτήτων τους, τα σπίτια που σχεδιάσαν για να κατοικήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους μάς αποκαλύπτουν ποιοι ήταν στην πραγματικότητα.

Σε τέτοια σπίτια, στις θαυμάσιες και τολμηρές και εκκεντρικές κατοικίες μερικών από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονες του κόσμου, ταξιδεύουμε αυτή τη φορά.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το «Βήμα της Κυριακής»