Φωτογραφίες: Automedia

H «μπλε οβάλ» φίρμα επιβεβαίωσε μόλις προσφάτως την επιστροφή της έκδοσης Mach 1 για το εμβληματικό της muscle car, που πληθαίνει τις εμφανίσεις του στα πεδία δοκιμών προδίδοντας την εντατική εξέλιξη.
    

Εν προκειμένω η Mustang Mach 1 εντοπίστηκε κοντά στο κέντρο εξέλιξης της Ford με πλήρη εξάρτυση σε ό,τι αφορά το καμουφλάζ παρόλο που η «μπλε οβάλ» φίρμα έχει ήδη δημοσιοποιήσει επίσημες εικόνες που αποκαλύπτουν ορισμένα στοιχεία της σχεδίασής του.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, κάτω από το καμουφλάζ του μπροστινού τμήματος κρύβονται δύο επιπλέον χορταστικές στρογγυλές αέρα που πλαισιώνουν τη κυψελοειδή γρίλια. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές της έκδοσης, δεν υπάρχει πλέον εισαγωγή αέρα στο καπό, ωστόσο έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και οι εισαγωγές αέρας που παρεπιδημούν στα άκρα της μάσκας.

Σε προφίλ ξεχωρίζει το χαρακτηριστικό μοτίβο στους τροχούς ενώ, παραδόξως έχουν χρησιμοποιηθεί διαφορετικού χρώματος δαγκάνες για τα δισκόφρενα των μπροστινών και των πίσω τροχών. Όπως και να έχει, το σύστημα πέδησης στην προκειμένη περίπτωση φέρει την υπογραφή της Brembo.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν περιλαμβάνεται επίσης και ένα επιβλητικό spoiler το οποίο κυριαρχεί στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ, ενώ χαμηλότερα διακρίνονται επίσης οι διόλου ευκαταφρόνητης διαμέτρου, ακροβολισμένες απολήξεις της εξάτμισης. Την εικόνα δείχνουν να συμπληρώνουν νέες σχεδιαστικές λεπτομέρειες σε τραπεζοειδή μοτίβα και έντονες ακμές που συντείνουν σε μια ακόμα πιο επιθετική εικόνα του αεροδυναμικού διαχύτη σε σχέση με τις υπόλοιπες «απλές» εκδόσεις της Mustang.

Στην αθέατη πλευρά της αναμένεται να βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή του V8 των 5,0 λίτρων σε μια αναβαθμισμένη εκδοχή η οποία θα αποδίδει δεδομένα πάνω από τους 480 ίππους της έκδοσης Bullitt από όπου προς το παρόν η Mach 1 «δανείζεται» το εσωτερικό της όπως προδίδει η κλεφτή ματιά από το παράθυρο του συνοδηγού.

Επί του παρόντος δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα της άφιξης της νέας ισχυρότερης έκδοσης του αμερικανικού muscle car που θα αναλάβει να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στις Mustang και στις Shelby ωστόσο με δεδομένο ότι έχει καταχωρηθεί ως μοντέλο του 2021, θα πρέπει να περιμένουμε την αποκάλυψή της μέχρι το τέλους του έτους.