Ποιοι αναλαμβάνουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ

Επειτα από πολλά χρόνια η κάθε ορχήστρα αποκτά τον δικό της μαέστρο

Τον δικό της μαέστρο αποκτά, ύστερα από πολλά χρόνια, κάθε μια από τις ορχήστρες της ΕΡΤ, οι οποίες κατά την περίοδο της καραντίνας βρέθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς, δίνοντας μια μικρή συναυλία στους προαύλιους χώρους τους, με σκοπό να εμψυχώσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους συμπολίτες μας που νοσηλεύονταν «χτυπημένοι» από τον κορωνοϊό.

Από σήμερα λοιπόν, ο διεθνώς βραβευμένος αρχιμουσικός κ. Γιώργος Πέτρου θα είναι στο εξής ο επικεφαλής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με σπουδαίες ορχήστρες ανά τον κόσμο, ο κ. Πέτρου θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αιώνα, διαθέτοντας πλούσια δισκογραφία, ενώ έχει προταθεί και για βραβείο Grammy.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας της ΕΡΤ θα αναλάβει η κυρία Αγγελική Πλόκα, μια ταλαντούχος νέα μουσικός. Η κυρία Πλόκα έχει διευθύνει διάσημες χορωδίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτει πλούσιο διδακτικό έργο, ενώ έχει ερμηνεύσει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τέλος, ο αρχιμουσικός κ. Γιώργος Αραβίδης αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, την οποία έχει διευθύνει πολλές φορές στο παρελθόν ως μαέστρος της. Με πλούσιο έργο στις ηχογραφήσεις έργων σύγχρονης μουσικής, ο κ. Αραβίδης έχει διευθύνει μεγάλες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ενώ διδάσκει σε σημαντικά ωδεία και μουσικές σχολές.

Το γεγονός ότι η κάθε ορχήστρα αποκτά το δικό της μαέστρο σηματοδοτεί ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, κάτι που επιθυμούσαν και οι μουσικοί της ΕΡΤ.

Δείτε επίσης
Πολιτισμός
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk