Αν αναρωτιέστε ήδη για τη σχέση του περισσότερου γνωστού για την ενασχόλησή του με την F1, Fernando Alonso με ένα σκληροτράχηλο pickup, ο 38χρονος Ισπανός εκτός από δις πρωταθλητής της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι και εξαιρετικά πολυπράγμων, έχοντας προσθέσει προσφάτως στο παλμαρέ του και μια συμμετοχή στο φετινό ράλι Dakar όπου με τη συνδρομή του Toyota Hilux και τον Marc Coma κατέλαβαν την 13η θέση στη γενική κατάταξη, αφού επιβίωσαν από ένα τρομακτικό όσο και θεαματικό ατύχημα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι αν και στο συγκεκριμένο ατύχημα το Hilux ανατράπηκε κατεβαίνοντας… περιστρεφόμενο τους αμμόλοφους, όταν ξαναπάτησε στους τροχούς του, ο Fernando Alonso συνέχισε τον αγώνα σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Και κάπως έτσι εξηγείται που ο οδηγός και μέλος πλέον της Gazoo Racing ανέλαβε τις πρώτες συστάσεις για την ανανεωμένη εκδοχή  του ιαπωνικού pickup το οποίο και οδηγεί  σε μια προπαραγωγής  εκδοχή του μεταφέροντας τις εντυπώσεις του πριν αφοσιωθεί ξανά στην προετοιμασία για τη δεύτερη του συμμετοχή στο ράλι Dakar με τα χρώματα της Gazoo Racing.

Σύμφωνα με τις συστάσεις το ανανεωμένο Hilux θα επωφεληθεί από έναν νέο κινητήρα diesel 2,8 λίτρων ο οποίος δεδομένα θα προσφέρει μεγαλύτερη ισχύ από αντίστοιχης χωρητικότητας μονάδα που θα αντικαταστήσει. Στις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η νέα γεωμετρία της ανάρτησης αλλά και μια σειρά σημαντικών αλλαγών στην εξωτερική του εμφάνιση όπως έχει ήδη αποκαλύψει η Toyota στις οποίες συγκαταλέγονται και LED φωτιστικά σώματα.

Ίσως ακόμα εντυπωσιακότερο από τα παραπάνω είναι ότι η Toyota είναι αποφασισμένη αν δώσει έναν πιο αιχμηρό χαρακτήρα στο σκληροτράχηλο Hilux, προσθέτοντας στις επιλογές του μια έκδοση επιδόσεων GR για την οποία έχει ήδη κατοχυρώσει τα σχετικά διακριτικά.

Η πλήρης αποκάλυψη του ανανεωμένου Hilux αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος της εβδομάδας.