Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» που διαθέτει η Ελληνική αεροπορία είναι οι πύραυλοι Patriot.

Πύραυλοι με αποτελεσματικότητα που αγγίζει το 100%.

Το MEGA επισκέφθηκε τη μονάδα αεράμυνας με το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα, συζητώντας με τα στελέχη που χειρίζονται τις συστοιχίες πυραύλων.

Εξάλλου, πρόκειται για μια απόλυτα μάχιμη μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας παρά το γεγονός πως για την εκπλήρωση της αποστολής της δεν χρησιμοποιεί αεροπλάνα αλλά τα καταρρίπτει.

Η παρθενική εμφάνιση των Patriot έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο, αντιμετωπίζοντας με σημαντική επιτυχία τους περίφημους Scud που εκτόξευε ο Σαντάμ Χουσείν κατά τις διεθνούς συμμαχίας και του Ισραήλ.

Όταν εντάχθηκαν στην Πολεμική Αεροπορία πρόσθεσαν ένα ακόμα στρώμα στην αεράμυνα της χώρας, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας τον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του το προσωπικό που επανδρώνει την μονάδα, άνδρες και γυναίκες είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι.

Η 21Η Μοίρα κατευθυνομένων βλημάτων Patriot είναι η τελευταία γραμμή της αεράμυνας της Αττικής για αυτό δεν είναι και τυχαίο το προσωνύμιο «φύλακες άγγελοι».

Έτσι, σε υποτιθέμενο σενάριο πολεμικής σύρραξης, κάποιο από τα αντίπαλα μαχητικά περάσει τον «φραγμό», οδεύοντας προς την Αττική, θα έχει να κάνει με τους πυραύλους του συστήματος Patriot  της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σίγουρα δεν θα έχει πει την τελευταία της λέξη.

Κι αυτό, καθώς οι πιθανότητες κατάρριψης του «εχθρικού» ίχνους αγγίζουν το 100%.