«Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων», Ηarper’s Bazaar & «Antistress» την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Γρηγόρης Δαφνής – Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων, το θεμελιώδες έργο αναφοράς για τη θυελλώδη περίοδο, του Μεσοπολέμου, από το 1923 έως το 1940

«Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων», Ηarper’s Bazaar & «Antistress» την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

Γρηγόρης Δαφνής

Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων

Το θεμελιώδες έργο αναφοράς για τη θυελλώδη περίοδο, του Μεσοπολέμου, από το 1923 έως το 1940

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο επίκεντρο της Ιστορίας

Από την Εκτέλεση των Εξι, τη Συνθήκη της Λωζάννης, και τη διακυβέρνηση του Βενιζέλου, μέχρι την πτώχευση του 1932 και τη δικτατορία Μεταξά.

Το πολιτειακό ζήτημα, η σύγκρουση των δύο μεγάλων πολιτικών παρατάξεων, τα συνεχή κινήματα και αντικινήματα του Μεσοπολέμου και το δραματικό τέλος της Δημοκρατίας.

Το πιο έγκυρο και συναρπαστικό έργο που χωρίς αυτό δεν μπορούν να κατανοηθούν οι πιο ταραχώδεις δεκαετίες του εικοστού αιώνα μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις

Aυτή την εβδομάδα ο πρώτος τόμος

Το εγκυρότατο έργο για την ελληνική πολιτική ιστορία της περιόδου του Μεσοπολέμου περιλαμβάνει τα γεγονότα των ετών 1923 έως 1940.

Με αφετηρία τη νέα πραγματικότητα που δημιουργεί για την Ελλάδα η Μικρασιατική καταστροφή, και αφού περιγράφονται, αφ’ ενός, η νομιμοποίηση της πραγματικότητας αυτής με τις διεθνείς συνθήκες και, αφ’ ετέρου, οι κραδασμοί που προκάλεσε στο εσωτερικό, ο συγγραφέας ιστορεί τα σχετικά με την ιταλική επίθεση εναντίον της Κέρκυρας, την Αντεπανάσταση του Οκτωβρίου 1923, την εκθρόνιση του βασιλιά Γεωργίου Β’ και την ανακήρυξη της Αβασίλευτης Δημοκρατίας, τις πολιτικές ταραχές και τις απόπειρες κινημάτων που εκδηλώθηκαν, με κορύφωση τη δικτατορία Παγκάλου και την ανατροπή της, μέχρι την εν συνεχεία απόπειρα ομαλού πολιτικού βίου, την επάνοδο του Ελ. Βενιζέλου στην ενεργό πολιτική και τον εκλογικό του θρίαμβο στα 1928. Καταγράφει τη δεύτερη (1928-32) περίοδο βενιζελικής διακυβέρνησης και το ενεργητικό της στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, την παγκόσμια οικονομική κρίση του 1929 και τις συνέπειές της για την Ελλάδα, το διχαστικό κλίμα των εκλογών του 1932, την εναλλαγή Φιλελευθέρων και Λαϊκών στην εξουσία και τη μετέπειτα πολιτική ανωμαλία, μέχρι το κίνημα του 1935, την παλινόρθωση της Μοναρχίας, τον θάνατο του Ελ. Βενιζέλου και, τέλος, τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου και τις αντινομίες του καθεστώτος Μεταξά στους εσωτερικούς και εξωτερικούς προσανατολισμούς του.

Το έργο «Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων 1923-1940» προσφέρει στον σημερινό αναγνώστη τη δυνατότητα να σχηματίσει μια ζωντανή και αντικειμενική εικόνα για τη μεσοπολεμική Ελλάδα, για τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές τους, και μαζί ν’ αναγνωρίσει στην ταραγμένη όσο

και αντιφατική εκείνη περίοδο τη γένεση ή τη διαμόρφωση καταστάσεων που μας δεσμεύουν, θετικά ή αρνητικά, μέχρι και σήμερα.

Μαζί

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

Η ατρόμητη Λέα Σεἵντού εξηγεί πώς νιώθει ως κορίτσι του Τζέιμς Μποντ

Rethinking fashion. Ανιχνεύοντας το μέλλον της μόδας

Τα κομμάτια-κλειδιά για εντυπωσιακά λευκά σύνολα

Μοτίβα εμπνευσμένα από την άγρια φύση

Οι γαλαζοαίματες της μόδας

Ακόμη

Anti-stress

Χρωματίστε εντυπωσιακά σχέδια, καταπολεμήστε το στρες, περάστε ατελείωτες ώρες ψυχικής ηρεμίας και ψυχαγωγίας, ακονίστε το μυαλό σας και βελτιώστε την αυτοσυγκέντρωσή σας!

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: 
«Η Ελλάς μεταξύ δύο πολέμων #1»:€1,75 )

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk