Σαν βόμβα έπεσε ο COVID-19 στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Εφερε τα πάνω κάτω. Ενας (όχι) θαυμαστός καινούργιος κόσμος αναδύθηκε, για να παραφράσουμε τον τίτλο του γνωστού βιβλίου του Αλντους Χάξλεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σκέπτεται κυρίως την επανεκλογή του στις αμερικανικές προεδρικές κάλπες τον ερχόμενο Νοέμβριο και ο κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ αναζητεί το πώς όλη αυτή η καταστροφή δεν θα αμαυρώσει την εικόνα του ιδίου και της χώρας του, περιορίζοντας τον έλεγχό του στον κρατικό μηχανισμό και την επιρροή του στη διεθνή αρένα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζει ίσως τις πιο δύσκολες ημέρες της 20χρονης παραμονής του στην εξουσία της Ρωσίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου της Βραζιλίας βρίσκεται σε απόλυτη άρνηση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλείται να φρενάρει την καταβαράθρωση της τουρκικής λίρας και ο Μπόρις Τζόνσον ήρθε αντιμέτωπος τόσο με τον φονικό ιό όσο και με τις επικρίσεις των συμπατριωτών του για τους χειρισμούς του.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Νατάσα Μπαστέα γράφει για το πώς αυτή η άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση και η περιπλοκότητα της αντιμετώπισής της έφεραν κάποιους από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του πλανήτη στο προσκήνιο και άφησαν άλλους στο περιθώριο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»