Το νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αλλά οδεύει ολοταχώς προς τη νέα εποχή του, οπότε, όπως όλα δείχνουν, έστω και στην ημιτελή τωρινή κατάστασή του, θα πρωταγωνιστεί ως ένας μουσειακός χώρος που θα επισκιάζει τους υπόλοιπους της Αθήνας.

Πλήρως ενταγμένος στον ιστό της πόλης αλλά δίχως να πνίγεται από τα γειτονικά κτίρια θα συνομιλεί με το παρόν της πόλης μέσα από τα τεράστια γυάλινα ανοίγματά του, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάζει θησαυρούς τέχνης από το παρελθόν της.

Το ΒΗΜΑgazino μπήκε μέσα στη νέα Εθνική Πινακοθήκη όσο οι εργάτες επιδίδονταν στο έργο τους και οι ήχοι από τα μηχανήματά τους έβγαζαν εκκωφαντικούς θορύβους.

Tα εγκαίνια, όπως έχει ειπωθεί από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επανειλημμένα προγραμματίζονται για τις 25 Μαρτίου του 2021 και κανείς δεν θέλει να χάσει το ραντεβού με την Ιστορία.

Σίγουρα όχι η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η ακούραστη θεματοφύλακας της Πινακοθήκης και επικεφαλής της από το 1992, η οποία ήταν και ξεναγός μας σε αυτή τη συναρπαστική περιήγηση.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου και ο Γιώργος Νάστος ξεναγήθηκαν από την κυρία Λαμπράκη-Πλάκα στο εργοτάξιο, είδαν την εξέλιξη των οικοδομικών εργασιών και μίλησαν μαζί της για την εικόνα που θα παρουσιάζει η Εθνική Πινακοθήκη σε περίπου έναν χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»