Πτήση μαχητικών Ελλάδας – ΗΠΑ νότια της Κρήτης

Ελληνικά F-16 μαζί με αμερικανικά F-18 πέταξαν νότια της Κρήτης σε περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί με το τουρκολυβικό μνημόνιο

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας συνάντησαν νοτια της Κρήτης αμερικανικά μαχητικά F-18 του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου “Αϊζενχάουερ”, που έπλεε ανοικτά της Κρήτης.

Ελληνικά και αμερικανικά αεροσκάφη πέταξαν μαζί και πραγματοποίησαν ασκήσεις προσβολής στόχων επιφάνειας. Η συνεργασία τους έγινε την Πέμπτη και την Παρασκευή. Την πρώτη ημέρα υπήρχαν και σενάρια που έγιναν νύχτα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η περιοχή όπου έγιναν οι κοινές ελληνοαμερικανικές αεροναυτικές ασκήσεις. Πρόκειται για περιοχή στην οποία η Τουρκία έχει προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί με το μνημόνιο που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση Σάρατζ στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από τη Σουδα πραγματοποίησαν κοινές ασκήσεις αεράμυνας και προσβολής στόχων με γαλλικά Ραφάλ που είχαν απονηωθεί από το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, Σαρλς να Γκωλ, το οποίο επέστρεφε από την ΑΟΖ Κύπρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk