Προσφυγικό: Ο Δένδιας ζητά την σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε χθες επιστολή στον ΥΕ/ΑΕ της Ε. Επιτροπής J. Borrell ζητώντας σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε χθες επιστολή στον ΥΕ/ΑΕ της Ε. Επιτροπής J. Borrell διατυπώνοντας και δια της επισήμου οδού  το αίτημα της Ελλάδας για έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με θέμα το μεταναστευτικό. Η επιστολή απεστάλη σε συνέχεια της σχετικής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Είχε επίσης τηλεφωνικές επικοινωνίες σήμερα με τους ομολόγους του της Προεδρεύσουσας Κροατίας, της Σλοβακίας και της Εσθονίας, καθώς και νεότερες επικοινωνίες με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Βουλγαρίας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τις επιπτώσεις της απόφασης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη, παραβιάζοντας τις προβλέψεις της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας. Ακολούθησε και νέα  επικοινωνία με τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Αθήνα, με τον οποίον είχαν αναπτύξει το ζήτημα και κατά την προχθεσινή συνάντησή τους.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι την Παρασκευή εκκλήθη στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Πρέσβυς της Τουρκίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ε. Επιτροπή, την ΕΥΕΔ και το Συμβούλιο της ΕΕ.

Τα ανωτέρω προστίθενται στις αντίστοιχες επικοινωνίες που είχε ο Νίκος Δένδιας χθες και προχθές με τους ομολόγους του της Αυστρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Τουρκίας

Η ελληνική διπλωματία θα συνεχίσει με στοχευμένες επαφές και ενέργειες να αναδεικνύει τις προκλήσεις που προκύπτουν για το σύνολο της ΕΕ από τις οργανωμένες προσπάθειες παραβίασης των ευρωπαϊκών συνόρων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk