Πολ Κάρτλετζ: Θερμοπύλες και Δημοκρατία

Ο Ιστορικός Πόλ Κάρτλετζ εξηγεί γιατί θεωρείται τόσο κεφαλαιώδους σημασίας για τον δυτικό Πολιτισμό η νίκη των αρχαίων Ελλήνων επί των Περσών.

O Πολ Kάρτλετζ, καθηγητής Eλληνικής Iστορίας στη Σχολή Kλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Kέιμπριτζ, όπου διδάσκει από το 1979, αποτελεί εξέχον μέλος της τιμητικής Κοσμητείας που δημιουργήθηκε για να εορταστεί η συμπλήρωση 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Ο σημαντικός βρετανός ακαδημαϊκός βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα προκειμένου να λάβει μέρος στην επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Θερμοπύλες και Σαλαμίνα, αποτιμώντας τη σημασία τους στον σύγχρονο κόσμο» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ αποτελώντας την εναρκτήρια εκδήλωση του Επετειακού Ετους Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Γιώργος Νάστος μιλάει μαζί του για το πώς συνδέεται η γέννηση της Δημοκρατίας με αυτές τις ένδοξες μάχες αλλά και για τη σημερινή σημασία της νίκης των αρχαίων Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk