• Αναζήτηση
  • Τυρόπιτα κιουνεφέ

    Χρησιμοποιούμε κρεμώδη τυριά, αρωματίζουμε με λεμονοθύμαρο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 30′, Ψήσιμο 1 ώρα

    ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

    Για τη βάση

    1 πακέτο κανταΐφι

    300 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμη για το ταψί

    Για τη γέμιση

    200 γρ. τυρί κρέμα

    200 γρ. κατίκι Δομοκού

    200 γρ. κρέμα γάλακτος

    200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

    300 γρ. φέτα μαλακή

    1 κρόκος αβγού

    1 πρέζα πιπέρι

    Αλάτι, αν χρειαστεί

    1 κ.γ. λεμονοθύμαρο

    Διαδικασία

    Γέμιση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Ζύμη: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°-180°C. «Ξαίνουμε» το φύλλο κανταϊφιού με τα χέρια ώστε να χωριστούν οι ίνες του και να αφρατέψει. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί και βάζουμε εκεί το μισό κανταΐφι. Το περιχύνουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο φύλλο κανταϊφιού και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk