Είναι Ιταλός αλλά πολιτογραφημένος Ελληνας, μια απόφαση που δεν πήρε αψήφιστα αλλά αφότου ταξίδεψε και έζησε σε Ευρώπη και Αμερική. Αρχικά ως καλλιτέχνης αλλά και ως επιμελητής και καλλιτεχνικός σύμβουλος μουσείων, ιδρυμάτων και θεσμών όπως το Centre d’Art Contemporain στη Γενεύη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης ή το Εθνικό Μουσείο Τεχνών του 21ου αιώνα στη Ρώμη.

Με την ίδια ορμή ρίχτηκε και στην περιπέτεια της κινηματογραφικής παραγωγής, και το όνομά του βρίσκεται στα credits ταινιών όπως οι «Από την άκρη του ουρανού» και «Soul Kitchen» του Φατίχ Ακίν αλλά και «Το δέντρο που ψιθύριζε» της Τζούλι Μπερτουτσέλι με πρωταγωνίστρια τη Σαρλότ Γκενσμπούρ.

Απ’ όταν όμως εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα το 2008 ο Κολόμπο επέστρεψε στην πρώτη του αγάπη, τη ζωγραφική.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο επιμελητής και ζωγράφος μιλάει στη Μαριλένα Αστραπέλλου για την πορεία του στη ζωή και την τέχνη και για τη σχέση του με την Ελλάδα με αφορμή την επικείμενη έκθεσή του στην γκαλερί Bernier / Eliades στο Θησείο, σαράντα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία στον συγκεκριμένο χώρο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»