• Αναζήτηση
  • Μίνι μοσχαρίσια αρωματικά σουβλάκια

    Ιδανικά για πάρτυ. Το μαρινάρισμα σε πέστο βασιλικού «απογειώνει» το μοσχαρίσιο κρέας.

    Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

     

     

     

    Προετοιμασία 15′, Ψήσιμο 10′

    Υλικά (για 8 σουβλάκια)

    400 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε μικρούς κύβους

    200 γρ. ντοματίνια

    Για το πέστο

    1 ματσάκι βασιλικός τα φύλλα (1 φλ.)

    10 γρ. κουκουνάρι

    1 μικρή σκελίδα σκόρδου

    2 κ.σ. πεκορίνο, τριμμένο

    2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

    150 ml ελαιόλαδο

    Λίγο αλάτι

    Διαδικασία

    Πέστο: Χτυπάμε στο μούλτι τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο, τα τυριά και το 1/3 από το λάδι. Μόλις γίνουν ένας πολτός ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χτυπάμε να ενσωματωθεί.

    Βάζουμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το πέστο ανακατεύοντας μέχρι το κρέας να έχει μαριναριστεί όλο. Περνάμε 3 κομμάτια κρέατος από μικρά ξυλάκια για σουβλάκι, βάζοντας ανάμεσά τους δύο ντοματίνια. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μεσαία προς δυνατή φωτιά. Οταν ζεσταθεί, ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk