Την περασμένη εβδομάδα ο Τομ Χανκς πολιτογραφήθηκε Έλληνας και σήμερα έκανε ένα tweet με ευχές για το 2020 στα… ελληνικά!

Συγκεκριμένα, ο γνωστός ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter τις ευχές του για το νέο έτος, δηλώνοντας χαρούμενος που ξεκινάει το 2020 ως έλληνας πολίτης και ευχήθηκε «Kronia pola!».

«Ξεκινώντας το 2020 ως επίτιμος πολίτης της Ελλάδας, χρόνια πολλά» έγραψε χαρακτηριστικά ο Χανκς και ανάρτησε φωτογραφία με άγαλμα στο οποίο φαίνεται η σκιά του.

Όπως ήταν επόμενο, η ανάρτηση του Τομ Χανκς συγκέντρωσε χιλιάδες likes και δεκάδες ελληνικά σχόλια, μέσα σε λίγα λεπτά.

Η πολιτογράφηση

Τις προηγούμενες ημέρες, ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει παντρευτεί την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον και συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στην Αντίπαρο, πολιτογραφήθηκε τιμητικά Έλληνας.

Την τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού αμερικανού ηθοποιού υπέγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με, η τιμητική πολιτογράφηση αποτελεί πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, προχώρησε στη σχετική πρόταση.

Ο Τομ Χανκς φέρεται να έκανε δεκτή με ενθουσιασμό την πρόταση και έτσι δρομολογήθηκε η τιμητική πολιτογράφησή του.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ έχει αναπτύξει πλούσια φιλανθρωπική δράση, μεταξύ των οποίων και η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.