• Αναζήτηση
 • Εύσημα από την S&P για το business plan της ΔΕΗ

  Ο διεθνής οίκος Standard & Poor’s θεωρεί ότι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο θα βοηθήσει στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας ενώ βλέπει ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της ΔΕΗ

  Το πράσινο φως από την Standard & Poor’s έλαβε το σχέδιο για τις μεσοπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ.

  «Η ΔΕΗ αλλάζει, μπαίνει στις ράγες του ενεργειακού μετασχηματισμού και αυτό θα είναι προς όφελος της επιχείρησης, των εργαζομένων της, των μετόχων και των καταναλωτών», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσσης.

  Μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του αξιόχρεου της εταιρείας από την S&P, ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του θεωρεί πλέον πιθανό ότι οι αναθεωρημένες στρατηγικές προτεραιότητες, που παρουσίασε η ΔΕΗ θα βοηθήσουν στη βελτίωση της χρηματοοικονομικής της σταθερότητας. Σύμφωνα με την S&P, οι αλλαγές στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΔΕΗ, είναι ευθυγραμμισμένες με τον Ενεργειακό Μετασχηματισμό και τους στόχους της Ε.Ε. για την κλιματική αλλαγή και είναι επικεντρωμένες στην ενδυνάμωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της εταιρείας.

  Η S&P αναφέρει χαρακτηριστικά ως σημεία ενδιαφέροντος τις ανακοινώσεις για:

  -Τη μείωση κατά 75% των εκπομπών άνθρακα έως το 2024

  -Την ισχυρή στροφή στην παραγωγή ΑΠΕ

  -Τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της εμπορίας

  -Την ενίσχυση των επενδύσεων στα δίκτυα και τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους

  -Την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.

  «Είναι η δεύτερη κίνηση αναγνώρισης των προσπαθειών για την ανάταξη της ΔΕΗ από την S&P. Μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της επιχείρησης, είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μας για τη θετική αποδοχή από τον διεθνή οίκο του σχεδίου που παρουσιάσαμε για τις μεσοπρόθεσμες προτεραιότητες της Εταιρείας», σημείωσε ο επικεφαλής της ΔΕΗ.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk