Προετοιμασία 10΄,  Αναμονή τουλάχιστον 30΄, Ψήσιμο 15′

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

1¼ κούπας κινόα βρασμένη

2 αυγά

2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1/2 κούπα ψωμί σικάλεως τριμμένο

100 γρ. καπνιστός σολομός

λίγος άνηθος

1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σολομό και τον άνηθο, σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μείγμα και το βάζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και, αν είναι στεγνό, προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας νερό.

Πλάθουμε μπιφτέκια σε μέγεθος της αρεσκείας μας.

Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά, για 6 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα καπνιστού σολομού και γαρνίρουμε με άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.