Οι πελάτες της Frigoglass –μεγάλες πολυεθνικές αναψυκτικών και ποτών- αγόρασαν περισσότερα επαγγελματικά ψυγεία κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους και σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης για την παράλληλη δραστηριότητα της Frigoglass στην υαλουργία, η εισηγμένη ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 20,3% στα 96,6 εκατ ευρώ κατά το εξεταζόμενο διάστημα. Αθροιστικά στο 9μηνο του 2019 οι πωλήσεις της Frigoglass διαμορφώθηκαν στα 384,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 17,2%.

Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε αύξηση του συγκρίσιμου περιθωρίου EBITDA κατά 117 μονάδες βάσης, σε 16,1%, λόγω βελτιωμένης απορρόφησης των εξόδων παραγωγής και των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών εξοικονόμησης κόστους πρώτων υλών και αύξησης της παραγωγικότητας. Ειδικότερα, το συγκρίσιμα κέρδη ebitda ανήλθαν στο τρίτο τρίμηνο στα 15,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 29,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Στο 9μηνο τα ebitda διαμορφώθηκαν στα 62,8 εκατ. ευρώ (+29,9%).

Τα καθαρό αποτέλεσμα στο τρίμηνο ήταν ζημία 1,64 εκατ. έναντι ζημιών 3,35 εκατ. το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ σε επίπεδο 9μήνου το καθαρό αποτέλεσμα ήταν κέρδη 9,16 εκατ ευρώ από ζημίες 7,8 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2018.

Ο  δείκτης καθαρού δανεισμού προς 12μηνο EBITDA διαμορφώθηκε στο 3 και όπως αναφέρει η διοίκηση είναι εναρμόνιση με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του ομίλου για απομόχλευση.

Ο κ. Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε:

«Για άλλο ένα τρίμηνο, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ισχυρή μας δέσμευση για βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η επίδοση αυτή αντανακλά, εκτός των άλλων, την επικέντρωση μας στις ανάγκες των πελατών, στη λειτουργική υπεροχή και στο πλήθος των πρωτοβουλιών εξορθολογισμού της κοστολογικής μας βάσης.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2019 θα είναι το δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του 2017, με σημαντική αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους. Προσανατολίζουμε τις προσπάθειές μας στη διατήρηση της δυναμικής ανάπτυξης και στα επόμενα χρόνια, υλοποιώντας επιλεκτικές επενδύσεις στον υψηλής ανάπτυξης κλάδο Υαλουργίας καθώς και σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους».