«Έχουμε στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και θέλουμε περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για να βρούμε τρόπους για περισσότερες αμερικάνικες επενδύσεις στην Ελλάδα», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στο «Yahoo Finance», στη Νέα Υόρκη.

Δείτε εδώ το video της συνέντευξης

Ο Πειραιάς η πιο κερδοφόρα επένδυση της Cosco

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Κίνα είναι ένας πολύ μεγάλος επενδυτής για τη χώρα μας.

«Πριν από 10 χρόνια ήρθαν με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και αυτή είναι η πιο κερδοφόρα επένδυση της Cosco παγκοσμίως. Πέρα από τις κινεζικές επενδύσεις, η Ελλάδα είναι μία δυτική χώρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

-«Η κυβέρνησή μας θέλει να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας. Θέλουμε να πείσουμε όλους ότι εάν επιλέξουν τη χώρα μας για να επενδύσουν, θα σεβαστούμε τον χρόνο και το χρήμα τους. Ψηφίσαμε ένα καινούριο νόμο ο οποίος αφαιρεί όλα τα εμπόδια της γραφειοκρατίας και επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδοτήσεων. Ξεκινάμε τη μείωση της φορολογίας και επιταχύνουμε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται σε μία φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα».

-«Κατόπιν συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον SSM, φέρνουμε στη Βουλή το σχέδιο «Ηρακλής», το οποίο μέσω της παροχής εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου αποσκοπεί στην ταχύτερη μείωση των κόκκινων δανείων κατά 30 δισ. μέσα στους επόμενους 18 μήνες».

-«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ένα: η Ελλάδα επέστρεψε και είναι ανοιχτή για δουλειές και επενδύσεις».